Diode ICE Laser

Diode ICE Laser

Definitief ontharen met diodelaser

Wat is het?

De diode ice laser is op dit moment het meest effectief en het meest veilig voor definitieve ontharing. De apparaten zijn voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van ontharen. Qua resultaat en behandeling zijn er grote voordelen ten opzichte van de voorheen veel gebruikte SHR/IPL-methode. Het pigment in het haarzakje en de omliggende bloedvaatjes absorberen het diode ice laserlicht. Hierdoor beschadigt het haarzakje en sterft het haartje af. Anders dan bij traditionele laser en ipl worden de haarfollikels met de SHR techniek geleidelijk opgewarmd. Met een continue beweging met de laserkop gaan we over uw huid. Dit zorgt voor een aangenaam warm gevoel.

De 7 voordelen op een rijtje:

 • De behandelmethode is vrijwel pijnloos. De kans op verbranding van de huid is vrijwel afwezig door verbeterde veiligheid van de apparatuur.
 • De Diode lee Laser is geschikt voor elk huidtype. We zagen bij de voorheen gebruikte SHR/IPL-methode dat deze werkwijze minder goed inzetbaar was bij hele donkere huid is hier bij de Diode lce laser geen sprake.
 • Ook is deze nieuwe lasermethode toe te passen op de zongebruinde huid. Je kunt dus heel het jaar terecht voor behandelingen! Wel adviseren wij 1 week voor en 1 week na een behandeling de zon te vermijden.
 • De Diode lee Laser werkt effectiever op blonde haren. Deze haar groep was lastiger permanent te verwijderen bij de SHR/IPL-methode. De Diode Laser laat hier een duidelijk effectievere aanpak op zien.
 • Het percentage haarreductie is dankzij deze nieuwe methode toegenomen tot wel 95%. Voorheen lag dit op 80 tot 85%.
 • De snelheid waarmee er resultaat bereikt wordt is toegenomen met 75%. U heeft in totaal dus minder behandelingen nodig.
 • De Diode lce Laser geeft tot 10 pulsen per seconde. Dit betekent dat ook de duur per behandeling aanzienlijk ingekort wordt.

 

Permanente ontharing

Oftewel definitieve ontharing mag men noemen wanneer 70-80% van de haren definitief verwijderd wordt. U mag een permanente vermindering van de haren verwachten in gemiddeld 5 tot 8 behandelingen. In sommige gevallen zullen er meer behandelingen nodig zijn. Er kan niet gegarandeerd worden dat er nooit meer haar groeit op de behandelde locatie. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bv. hormoonveranderingen, zwangerschap,
overgang) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen. Om een goed resultaat te behouden is het aan te raden dat u de behandeling na de volledige sessie nog 1-2 maal per jaar herhaalt. Het gebruik van een minimaal spf30 word geadviseerd om pigmentatie te voorkomen.

 

Haargroeifasen

Om te kunnen begrijpen hoe laserontharing werkt, is het belangrijk om te weten hoe een haar groeit.

 1. Actieve groei of anagene fase:
  Tijdens deze fase is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel.
 2. Overgangsfase of catagene fase:
  Periode van + 2 weken waarin een actief haartje overgaat naar de rustfase. Het haar stopt met groeien.
 3. Rustfase of telogene fase:
  Oude haren worden langzaam het follikel uitgeduwd, er start weer een nieuw groeiproces.

 

Hoe werkt het?

Diode technieken werken op basis van 810 nm en hebben goed resultaat op donkere haren. Het voordeel van radiofrequentie is dat ook blonde haren en grijze haren behandeld kunnen worden. De haren absorberen de diode laserenergie en radiofrequente energie. vervolgens vernietigt de warmte de groeicellen van de haartjes. Het gevolg, een zachte, gladde huid. Een bijkomend voordeel is dat met de Diode lasertechniek grote gebieden relatief snel behandeld kunnen worden. Hoewel de behandeling op zich pijnloos is kan het toch zijn dat een lichte prikkel ervaren wordt. Dit komt omdat bij laser wel warmte ontwikkeling nodig is en deze warmte kan vaak in het begin als alle haren er nog zijn als een lichte prikkeling gevoeld worden. Vandaar dat wij de behandeling als ‘vrijwel pijnloos’ omschrijven.

 

Intake laserontharing

Bij het intakegesprek wordt besproken hoe de laserbehandeling verloopt, wat u mag verwachten en worden adviezen gegeven. Er kan eventueel een testpatch worden uitgevoerd om te kijken naar de reactie van de huid. Ook wordt er een foto van het behandelde gebied gemaakt, indien u dit wenst.

Voor de behandeling

Voorbereiding thuis vóór de behandeling:
De huid moet vooraf gezuiverd worden met water en een zachte zeep. Er mogen geen restanten achterblijven van bodylotion, make-up of deodorant.
Het haar moet 1 tot 2 dagen vóór de sessie worden afgeschoren. Uitzondering is het gezichtshaar voor dames, scheer deze niet, maar knip dit liever met de schaar af.
Wil je niet scheren, gebruik dan 2 dagen voor de behandeling een ontharingscrème.

Tijdens de behandeling

Na de uitgebreide intake gaan we u voorbereiden op de behandeling door de zone te reinigen, moedervlekjes af te dekken met speciale tape, het aftekenen van de zone en het aanbrengen van de Laser gel en de speciale Laser bril ter bescherming van uw ogen. U ligt ontspannen in de luxe behandelstoel.

Na de behandeling

In de week na de behandeling kan er sprake zijn van een soort ‘hergroei’, maar deze moet gezien worden als een natuurlijk proces van het haar dat het haarzakje definitief heeft verlaten. Tussen de behandelingen is het heel belangrijk om geen haren met een epileertang, hars of elektrolyse te verwijderen om het proces niet te verstoren. Indien gewenst kunt u zich scheren of een ontharingscrème gebruiken. De niet behandelde beharing kan tijdens de volgende behandeling worden weggenomen. 10 tot 20% van de haren zullen in de dagen na de behandeling, maar ook al tijdens de sessie, verdwijnen.

Let op:

Bij vrouwen die zwanger worden tijdens of na de kuur is er kans dat er haren terugkomen. Ook als de hormonen uit balans zijn en bij de overgang is het wat lastiger te behandelen. Bij mannen met overbeharing, dikke haren en een hoog testosteron gehalte zullen er meer behandelingen nodig zijn dan gemiddeld.

 

Geen laserontharing (absolute contra indicaties)

Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum 580 – 850
nm. Bijvoorbeeld: roaccutane, isotretoine/ vitamine A creme, antidepressiva, St. Janskruid, antibiotica of penicilline.

 • Zwangerschap
 • Pacemaker of inwendige defibrillator
 • Keloïde reactie van de huid wanneer men wondjes heeft (verdikt/verbreed littekenweefsel)
 • Huidkanker en leukemie

 

Geen laserontharing behandeling op de betreffende plekken (relatieve contra indicaties)

 • Korter dan 4 weken geleden blootgesteld aan UV straling
 • Actieve koortslipinfectie (herpes)
 • Metalen in of net onder de huid waar we behandelen, zoals piercings (zullen even eruit moeten)
 • Tatoeages: kunnen hier mogelijk door vervagen
 • Littekens van operaties die enkele weken geleden zijn uitgevoerd
 • Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker
 • Geven van borstvoeding

 

Aandoeningen waarbij wel laserontharing behandelingen uitgevoerd mogen worden, zij het heel voorzichtig

 • Suikerziekte: het herstel in de huid verloopt vaak moeizamer, er kan lichte blaasvorming optreden.
 • Neiging tot epilepsie en ‘aura’-migraine: de ogen moeten dan extra bedekt worden met watjes onder de laserbril.
 • Gebruik van veel pijnstillers ( of in het algemeen medicijnen die invloed hebben op het zenuwstelsel; deze kan men herkennen doordat men er niet mee mag autorijden). Hierbij moet men rekening houden met een verminderde pijnfeedback.

 

Neem bij twijfel altijd contact op met uw (huis)arts, alvorens u begint met laserontharing therapie.

Actie

Korting bij combinatie van zones

Tarieven en details van de behandeling

Behandeling
Details
Prijs
Diode ICE Laser

Ontharen vrouwen

Gezicht

Per behandeling

€90

Bovenlip

Per behandeling

€35

Kin

Per behandeling

€45

Hals

Per behandeling

€45

Wenkbrauwen

Per behandeling

€40

Bakkebaarden

Per behandeling

€40

Armen totaal

Per behandeling

€105

Onderbenen

Per behandeling

€135

Bovenbenen

Per behandeling

€135

Benen totaal

Per behandeling

€205

Bikinilijn compleet

Per behandeling

€85

Oksels

Per behandeling

€50

Full body

Per behandeling

€325

Ontharen mannen

Jukbeenderen

Per behandeling

€40

Wenkbrauwen

Per behandeling

€40

Nek

Per behandeling

€45

Hals

Per behandeling

€45

Gezicht

Per behandeling

€90

Handen

Per behandeling

€45

Voeten

Per behandeling

€45

Schouders

Per behandeling

€85

Rug totaal

Per behandeling

€155

Borst en buik

Per behandeling

€155

Borst

Per behandeling

€85

Buik

Per behandeling

€85

Bovenarmen

Per behandeling

€85

Onderarmen

Per behandeling

€85

Armen totaal

Per behandeling

€105

Benen totaal

Per behandeling

€205

Oksels

Per behandeling

€50

Full body

Per behandeling

€325

Informatie
Actie
Tarieven en details
Foto's

Beooordeel ons op Google:

Contactinformatie

Openingstijden

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.